plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German temas para windows Spain cartas de presentación Portuguese Arabic Chinese Simplified

Arxiu Comarcal de l'Anoia, un recurs aprofitable per la planificació turística?


L'1 de juny vam visitar l'Arxiu Comarcal de l'Anoia, situat a l'edifici de Cal Maco, a la Plaça de la Creu d'Igualada. El nostre interès en visitar aquest equipament ve perquè estem implementant els mapes de patrimoni cultural, natural i turístic de Vilanova del Camí i Òdena. A l'arxiu ens han proporcionat les fotografies antigues que dipositen d'aquests municipis, element important per completar la informació que necessitem.


 A l'Arxiu, la Mari Luz, ens va ensenyar les instal·lacions, la ubicació dels documents més antics i com es conserven, a una temperatura i grau d'humitat constants. Ens va parlar de l'ús que els usuaris fan de l'Arxiu, com els arbres genealògics, que si ets igualadí pots remuntar fins al s. XV. També es porten a terme moltes investigacions o treballs de recerca que requereixen l'estudi de documents antics com l'evolució de les riuades a la ciutat ja que aquests aconteixements queden anotats a les actes dels ajuntaments, períodes de guerra ja que generen molta documentació com els llibres de lleves, els moviments dels soldats, les confiscacions de bens, etc...

També vam visitar l'arxiu fotogràfic que guarda milers de fotografies i negatius, elements molt importants per conèixer l'evolució de les nostres ciutats.

Va ser una visita molt profitosa i interessant i volem agrair a la Mari Luz la visita que ens va fer i a la Marta Vives tota l'ajuda que ens ha proporcionat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada