plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German temas para windows Spain cartas de presentación Portuguese Arabic Chinese Simplified

La TOSSA DE MONTBUI envoltada d'un mar tropical

El passat divendres 20 de maig vàrem poder fer un salt en el temps i ens vam poder imaginar la Conca d'Òdena fa 36.000.000 d'anys.

Gràcies a les explicacions de la geòloga Elisabet Tort i a dalt de la Tossa de Montbui vam poder comprovar com a l'Eocè el nostre territori era molt més càlid i estava envoltat d'un mar interior on vivien ostres, cargols, eriçons de mar rodejats d'esculls coral·lins. Després d'un trencament a la falla localitzada més o menys al Bruc, la nostra zona va pujar respecte a les terres de l'est creant la mediterrània, així el nostre mar interior va anar decantant cap a les zones baixes i l'aigua que va quedar a l'evaporar-se va crear les zones riques en guix d'Igualada i Òdena.

La fauna que vivia al nostre mar es va fossilitzar i avui en dia la trobem dintre de les margues, que són les roques de color gris típiques de la Conca d'Òdena, que ens parlen d'una època en que aquesta zona estava sota el mar.

Nosaltres vam aprofitar aquesta visita perquè al juny portarem a terme un guiatge amb els alumnes de batxillerat de l'IES Montbui. Però el públic en general i qualsevol interessat en el nostre patrimoni natural pot visitar La Tossa de Montbui els diumges al matí de 10:30 a 14h on trobaran un guia de la Fundació La Tossa que els hi farà una explicació exhaustiva del ric patrimoni cultural i natural de Santa Margarida de Montbui.

Volem donar les gràcies a l'Elisabet per les seves explicacions tan entenedores i el bon matí que ens va fer passar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada