plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German temas para windows Spain cartas de presentación Portuguese Arabic Chinese Simplified

Planificació Turística a la Torre del Castell i Nucli Antic d'Òdena


Dilluns 11 d'abril vam ser convidats a acompanyar als tècnics de Diputació i a les autoritats locals d'Òdena, a visitar la nova senyalització col·locada en el recorregut de la Torre del Castell i Nucli Antic.

Des dels anys vuitanta el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona porta a terme diferents intervencions en aquesta zona per, primer consolidar el monument i després posar-lo en valor. Les darreres intervencions de finals del 2010 i principis del 2011 han estat la col·locació d'una escala d'accés a la Torre del Castell i la senyalització en forma de plafons dels punts d'interès d'un itinerari que dóna a conèixer el nucli antic d'Òdena i la seva singularitat.

Tot aquest treball, que podem gaudir, in situ, passejant per aquest important recurs turístic de la Conca d'Òdena, està recolzat per un important treball d'investigació que han portat a terme els tècnics de l'SPAL i que documenta una a una cada casa del nucli antic, els carrers, l'església desapareguda, l'escola, l'antic Ajuntament, les famílies que hi vivien, els seus costums, etc.

Durant la visita, la historiadora Raquel Lacuesta i l'arqueòleg Àlvar Caixal ens van fer una explicació molt entenedora del treball que han portat a terme i de com hem de donar-lo a conèixer al turisme potencial.




 Volem donar l'enhorabona a l'Ajuntament d'Òdena per l'esforç de conservació i difusió del seu patrimoni cultural i animem a tots els habitants de la Conca d'Òdena a visitar aquest projecte turístic que esperem que en un futur no molt llunyà sigui una realitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada