plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German temas para windows Spain cartas de presentación Portuguese Arabic Chinese Simplified

Conèixer el teu riu - taller de natura al riu Anoia

El passat 14 d'abril vàrem fer el taller de natura "Conèixer el teu riu" que porten a terme GEDEN, Grup d'Estudi i Difusió de l'Entorn Natural. Aquesta entitat realitza aquest taller per a escolars de cicle mitjà de primària amb molt d'èxit.

A nosaltres ens interessava portar a terme aquest taller per conèixer la flora i la fauna del nostre riu i complementar els estudis i projectes turístics que portem a   terme al parc fluvial de Vilanova del Camí. `

Vàrem emplenar un quadern didàctic on vam poder treballar i experimentar les característiques físiques i químiques de l'aigua, com la duresa, la temperatura, la transparència i el PH o grau d'acidesa del nostre riu i poder comprovar que l'aigua està neta i és apta per a la vida de la fauna que hi habita. No compleix tant les condicions òptimes les lleres del riu on vam poder comprovar com els abocaments de deixalles era molt palesa.

Tot passejant pel parc fluvial vam conèixer el nom i les característiques dels diferents arbres i arbustos del bosc de ribera i per contemplar la fauna els responsables de Geden, Mònica Tomàs i Cristóbal Jiménez, ens van instal·lar un telescopi que ens va permetre veure de prop les diferents espècies d'aus que viuen al nostre riu.

Considerem que aquest taller és molt pedagògic per les diferents escoles de la nostra comarca ja que ens ajuda a conscienciar-nos i conèixer el nostre medi natural, i aprendre a escoltar-lo, respectar-lo i cuidar-lo.

Volem donar les gràcies a la Mònica i el Cristóbal per compartir amb nosaltres els seus coneixements.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada