plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German temas para windows Spain cartas de presentación Portuguese Arabic Chinese Simplified

Torre de la Manresana

Un cop acabada la visita al Consorci de Promoció Turística de l'Alta Anoia ens vam dirigir caminant cap a la  Torre de la Manresana on ens esperava la senyora Rosa M. Sala per fer-nos una visita guiada.
A través dels diversos senyalitzadors que es troben a l'explanada de la torre ens va explicar la situació de Prats de Rei durant la Guerra de Successió (1701-1715). Prats va ser l'escenari d’una batalla entre les tropes austriacistes del mariscal Guido Von Starhemberg i les tropes borbòniques del duc de Vendôme, per tal de controlar l’altiplà calafí. La torre es va convertir en l’observatori estratègic del comandament aliat. Complementant l' explicació, vàrem visualitzar un interessant  audiovisual que ens va fer més entendible la visita.

En acabar vam pujar a la torre romànica, de 21m d'alçada, i així vam poder contemplar les magnífiques vistes de tot el municipi i visualitzar l'entorn de l'antic camp de batalla. El Museu d'Història de Catalunya ha dotat d'un bon accés a la torre i la visita resulta molt profitosa. Per completar la visita ens vam dirigir a la propera església de Sant Andreu i a uns cups de vi excavats a la roca.
Volem donar les gràcies a la senyora Rosa M. Sala per la seva atenció i explicacions que ens van aclarir molts conceptes.

1 comentari: